دندان عقل جزو دندان های آسیا به شمار می رود و شاید دلیل نامگذاریش این است که این دندان ، معمولا بعد از 17 سالگی می روید . در فک های ما 4 عدد دندان عقل وجود دارد ، البته امکان دارد این تعداد در افراد مختلف ، کمتر یا بیشتر یا گاهی نهفته و نیمه نهفته (به دلیل عدم وجود فضای کافی در فک ، برای رویش دندان ) باشد ،البته با کمک انجام رادیوگرافی می توان به طور دقیق به وجود یا عدم وجود این دندان ها پی برد.
اگر دندان عقل شما در جای مناسب خود روییده باشد می تواند در جویدن غذابه دیگر دندان ها یاری رساند ، اما چون اکثرا این دندان در مکان و موقعیت مناسبی قرارنمی گیرد رسیدگی و انجام بهداشت آندشوار است و نمی تواند ، کمک حال دیگر دندان ها باشد و سریع پوسیده می شود.
بعضی از افراد ، دندان های عقل پنهان و نهفته دارند.اگر درمان های لازم و به موقع روی این دندان های نهفته انجام نشود ، در طولانی مدت می تواند مشکلات بسیاری( تبدیل کیسه فولیکول دندان به تومور یا کیست)را بدون آنکه فرد از آنها آگاه باشد ، به وجود آورد.
به همین دلیل پزشکان تاکید می کنند که این دندان های نهفته را قبل از سن 30 سالگی جراحی و از دهان خارج کنید زیرا با بالاتر رفتن سن بیمار، ریشه های دندان قوی تر می شوند و کار کشیدن دندان را سخت تر می کنند و تحمل درد در افراد مسن به دلیل مصرف داروهای قلبی،فشار خون و... پایین آمدن آستانه تحملشان به درد ، بسیار سختتر خواهد بود.
برای بسیاری از افراد جراحی دندان عقل را تجربه ای بد می دانند و با کشیدن معمولی دندان ها تفاوت دارد و درست است که بسیاری از دندانپزشکان عمومی هم، قادر به انجام این کار هستند ولی افراد بسیاری تمایل دارند جراحی این دندان ها را به جراح دندان بسپارند.
خیلی از افراد در حین جراحی دندان عقل ، از پزشک خود تقاضا می کنند داروهای بی حسی قوی به آنها تزریق کند به همین دلیل پزشکانی که این کار را انجام می دهند دسترسی به انواع داروهای بی حسی و حتی داروی بی هوشی عمومی را دارند.
گاهی در افراد سیگاری مشاهده شده است که پس از انجام عمل جراحی دندان عقل ، هیچ لخته خونی در حفره ایجاد شده به وجود نمی آید و یا سریع از بین می رود که بوی بد دهان را به وجود خواهد آورد ، برای دریافت راه حل بهتر است به دندان پزشک خود مراجعه کنید.
البته همان طور که می دانیم کشیدن دندان عقل می تواند مشکلاتی از قبیل جابه جایی دیگر دندان ها، خونریزی،ورم و حتی مشکلات سینوسی را هم برای فرد داشته باشد ولی درهر صورت شما باید با اعتماد به پزشک خود ، این کار را انجام دهید.
امروزه می توان جراحی دندان عقل را با لیزرانجام داد و اگر این کار به درستی انجام شود می تواند آسیب های کمتری (نسبت به روش سنتی ) برای بیمار داشته باشد.
بعد از جراحی دندان عقل چه کارهایی باید انجام دهیم؟
•گاز استریل را تا ساعتی در قسمت جراحی شده ، به کمک دندان های خود نگه دارید.
•کمتر حرف بزنید.
•تا چند ساعت پس از جراحی برای جلوگیری از ایجاد ورم یا کبودی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
•بهتراست برای جلوگیری از ایجاد درد های ناشی از جراحی ، طبق دستور پزشک از مسکن استفاده کنید.
•سعی کنید در روزهای اول پس از جراحی از غذاهای مایع و خنک استفاده کنید.
•سعی کنید از دستکاری محل جراحی شده خودداری کنید.
کلینیک دندانپزشکی پرهام همراه با کادرو متخصصین حرفه ای آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در کلیه ایام هفته و حتی روزهای تعطیل است.( 9 صبح تا 1 بامداد)
تلفن های تماس جهت نوبت دهی:
۲۲۱۴۰۵۸۶
۲۲۱۴۰۵۸7